Insula Paros

Paros se găseşte în Arhipelagul Cicladelor din Marea Egee. Este o insulă cu plaje însorite, în care viata tradiţională grecească se combină armonios cu atmosfera cosmopolită a turismului internaţional.
Insula Paros, pe locul trei ca mărime în arhipelag, este dominată de sate albe care par desprinse din picturi de epocă, de plaje bine întreţinute si de o atmosferă grecească tipică. Paros este locuită încă din antichitate, fiind renumită şi pentru lucrările şi clădirile din marmură.
Capitala Parikia este o localitate în care casele albe, mărginite de străduţe înguste cu arcade, oferă vizitatorilor un decor atrăgător. Este destinaţia ideală pentru cei care vor să guste viaţa cosmopolită într-o atmosferă grecească străveche.
Obiective turistice
Biserica „Panagia Ekatontapiliani” este una dintre cele mai importante biserici in stil bizantin ale insulei. Conform legendei, ar fi fost construită din ordinul împărătesei Elena, aflată in drum spre Palestina.
Între pantele dulci ale colinelor şi printre câmpii sunt aşezate o mulţime de sate şi localităţi: Parikia, capitala insulei cu regiunile învecinate Krios, Kalami, Parasporos, Agia Irini, Sotires, Glisidia, Pounta şi Campos; Naoussa, al doilea sat din Paros cu regiunile Kamares, Kolimbithres, Agii Anargiri, Santa Maria şi Ambelas; în centrul insulei se află regiunea Kostos cu zona Isterni, satul bine păstrat Lefkes şi Aspro Horio.

În plus, Paros vă oferă o gamă variată de magazine, cafenele, baruri şi cluburi de noapte, terenuri de sport, galerii de artă.
Descoperiţi secretele care îl fac pe turist să revină la Paros

Plimbaţi-vă în satele tradiţionale, descoperind casele pitoreşti, străduţele înguste. Descoperiţi apele cristaline şi călduţe ale mării Egee, plajele cosmopolite sau izolate. Ospătaţi-vă cu delicatesele servite în numeroasele taverne. Lăsaţi briza „meltemi” să sufle pe dumneavoastră, relaxându-vă. Faceţi-vă noi prieteni şi distraţi-vă până dimineaţa!

Lăsaţi-vă conduşi de culorile şi magia hanurilor şi a apuselor de soare din Paros. Descoperiţi micii fermieri din vale şi aprovizionaţi-vă cu ouă, lapte, vin, legume, fructe, brânză, ulei de măsline şi alte produse naturale. Admiraţi albastrul profund al cerului şi al mării, vapoarele de pescuit colorate, încărcate cu peşte, în timp ce pescăruşii planează de jur împrejur, într-un voios dans aerian. Şi dacă credeţi că asta e tot, vă înşelaţi: Paros are secrete bine păstrate care vă aşteaptă….
Situri arheologice

O altă latură fascinantă a Insulei Paros în afară de atracţiile turistice moderne este istoria insulei: apropiindu-vă de ruinele castelului Parikia, de biserica Fecioarei Maria Ekatontapiliani şi de ruinele templelor murmurele trecutului se fac auzite…
Situri arheologice deschise publicului: Parikia:

• Vechiul cimitir. Un ansamblu de morminte unice în Marea Egee, în faţa portului;
• Castelul Veneţian, în centrul satului vechi;
• Fântâni de apă decorate cu gravuri din marmură;
• Asklipio – templu de cult în onoarea zeului medicinii;
• Vechiul atelier din Tholo, un atelier arheologic;
• Templul sacru al lui Dilio;
• Templul ridicat în onoarea zeului Apollo;
• Veche carieră de marmură la Marathi; aici se extrage renumita marmură de Paros;

Naoussa
• Koukounaries- palat micenian, de 50.000m²;
• Plastiras- cimitir din prima epocă cycladică;
• Castelul Veneţian Kasteli;

Marmara
• Veche carieră de marmură, în faţa bisericii Pera Panagia;

Activităţi
Paros vă oferă activităţi numeroase: parc acvatic, go-kart, bungee jumping, schi nautic, scufundări, volei pe plajă, plimbări, surf. Veţi mai găsi aici săli de gimnastică.

Pe majoritatea plajelor se găsesc baruri pentru tineri. Cele două sate principale din Paros, Parikia şi Naoussa oferă o atmosferă de vis celui care hoinăreşte pe străduţele lor. Aveţi ocazia să admiraţi apusul de soare sorbind din o cafea grecească sau jucând „Tavli” în micile porturi tradiţionale.

Viaţa de noapte
La Naoussa se găsesc o mulţime de taverne greceşti ,cafenele drăguţe, cocktail-baruri şi discoteci. Viaţa de noapte la Naoussa este intensă. Vor fi satisfăcute toate gusturile. Totul este deschis până dimineaţa. Sunt sute de cafenele, baruri şi cluburi de noapte.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Frumoasa destinatie. M-ai convins pentru concedioul urmator.