Insula Mykonos




Accesul rapid cu ferry boat-ul din portul Pireu (94 Km)fac din Insula Mykonos o destinatie preferata.
Sora magica, Insula Delos este usor accesibila pentru o zi.
Nu mai mult, caci insula sacra nu ofera sansa niciunui muritor sa petreaca o noapte in magia zeilor Apollo si Artemis.
Se spune ca, regina Cleopatra avea aici o superba resedinta de vara in vecinatatea templului dedicat zeitei egiptene Isis.

Mitologia ne spune ca Delos este locul nasterii zeului Apollo si a surorii sale gemene Artemis. Pe aceasta insula Heracle si Poseidon si-au unit fortele pentru a distruge Gigantii care se razboiau cu acelasi Zeus. Numele provine de la fiul lui Apollon, Mykons. Desi cea mai celebra din familie, este si cea mai mica, avand doar 90 de kilometri patrati de sol stancos, care porneste lin dinspre mare pentru a forma niste dealuri cu doua varfuri semete de 369 si 392 de metri.
PLAJE
Cele mai bune plaje se gasesc in sudul insulei

Platis Yialos - o plaja nisipoasa pentru toate categoriile de turisti, la 4 km de orasul Mykonos.
Paradise si Super Paradise sunt plaje preferate de nudisti. Paradise este plaja preferata a comunitatii gay.
Elia este o plaja, aproape exclusiv pentru nudisti, una din cele mai bune plaje de pe insula.
Ornos, Pasrou, Panoramos, Kalafatis sunt superbe plaje cu nisip galben.
Kalo Livadi este o plaja foarte linistita, la 10 km de oras.

Morile de vant fac parte din atractiile Mykonos-ului, alaturi de pelicanul Petro, mascota oficiala, biserica Paraportiani, Muzeul de arheologie, Muzeul Maritim al Marii Egee, Muzeul folcloric etc. La doi kilometri spre vest, se gaseste micuta insula Delos, aflata in jurisdictia Mykonos-ului si declarata muzeu national in intregime, datorita faimoaselor situri arheologice. Delos era in antichitate extrem de populata, Mykonos fiind doar o gradina si un loc de relaxare. Legenda povesteste ca pe insula Delos nu era ingaduit sa se nasca sau sa moara oameni.



Excursii din Insula Mykonos

Excursie pe Insula Delos, Turul Insulei Mykonos, Croaziera cu BBQ, Croaziera pe Insula artistilor, Tinos, pe Insula Santorini, Paros
Viata de noapte
Se spune ca viata de noapte din insula este cea mai sofisticata din toata Grecia. Baruri, restaurante, cluburi, discoteci sunt inundate de turisti de la apusul soarelui pana dimineata.
Lista unor baruri si cafenele:
Angolo, Lakka Square; Casarma, Sea Front; Diethnes, Sea Front; Hibiscus, Kalogera str.; L'Unico, Ag. Kyriaki Square; Madoupas, Sea Front; Oniro, Tagou ; Point Cafe, Fabrica ; Pezoula, Sea Front; Piccolo, by Greek Press stand; Sirocco, 8 Mitropoleos str. ; Stavedo, Sea Front; White Mykonos, Sea Front.
Lista unor restaurante
Alefkandra, Little Venice; Alexis, on the highway; Alvento, Art Museum;Antoninis, Manto Square; Apaloosa, Mavrogenous str.; Arxeon, Kalogera str.; Avra, Kalogera str. ; Barkia, Kouzi Georgouli str.; Caesar, Goumenio Square.; Cathedral, Mitropoleos str ; Chez Marias, Kalogera str.; Dynasty Chinese, Limni Square;
TRANSPORT SPRE INSULA MYKONOS
Cu ferry boatul din portul Piraeus (6 ore) sau de la Rafina (5 ore)Cu avionul de la Atena - Olympic Airlines. Aeroportul din Mykonos este situat la 4 km de orasul Mykonos.
Insula Mikonos poate fi vizitata si in timpul unei superbe croaziere de 3 zile cu vasul Aegean, plecand din portul Pireu spre insulele Mikonos, Rodos, Pasmos, Kusadasi pe tarmul turcesc, Pireu.
Restaurantele insulei sunt celebre pentru mancarurile si muzica de calitate cat si pentru atmosfera vesela si antrenanta ce se aude tarziu, pana catre dimineata

Sporturi marine:
Cele mai bine organizate activitati si facilitati sunt pe plajele Kalafati si Ftelia.
Windsurfing, Clubul de golf pe plaja
Jeep nsafari, Scuba diving, jet ski, ski pe apa,

Niciun comentariu: