Ca multe alte reţete populare, adaptarea salatei greceşti s-a făcut cam după ureche. Nu că unele nu ar fi reuşite, însă salata grecească e numai una. Şi în ea nu vom găsi cartofi, ouă, sosuri – Si vom mai găsi, însă, cu siguranţă, roşii, feta, castravete, ceapă roşie şi măsline Kalamata. Poate ardei gras şi salată verde, ceva capere, anşoa sau sardine.
Porţii: 2
Timp preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 3-4 roşii
- 1 castravete
- o ceapă roşie
- 200 gr brânză feta
- un pumn de măsline frumoase
- 1 linguriţă oregano
- 2 linguri ulei de măsline
- un praf de piper proaspăt măcinat
1.Se spală roşiile şi castravetele. Se taie roşiile în două, se elimină partea neagră unde roşia a fost prinsă de tulpină, se taie capetele castravetelui. Se curăţă ceapa roşie.
2.Într-un bol mare, eventual pe câteva frunze de salată tăiate, se pun roşiile tăiate în cuburi mărişoare şi castravetele tăiat la fel. Pe patul de legume se sfărâmă brânza în bucăţi potrivite.
3.Se împrăştie măslinele peste salată, se adaugă ceapa roşie tăiată rondele. Se adaugă uleiul de măsline. Se pudrează salată cu organo şi piper.
Salata grecească se serveşte rece, cu o felie de pâine prăjită.
După gust se pot adăuga un ardei gras şi o linguriţă de oţet (sau zeamă de lămâie). “Adevăratele” măsline sunt lucioase şi uşor violete, neuniforme la culoare. Măsline la cutie se înnegresc în urma unui procedeu de chimie alimentară. Citiţi eticheta, ar trebui să fie menţionat
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu