Tzatziki (supa de castraveti)
Descrierea retetei:Tzatziki poate fi consumat ca aperitiv sau ca salata insotind friptura de pui sau pilaful. |
Ingrediente tzatziki (supa de castraveti):
4 castraveţi
4 căţei de usturoi
3 linguri de ulei
3 ceşti de smantană
3 cesti de iaurt
sare, piper
4 căţei de usturoi
3 linguri de ulei
3 ceşti de smantană
3 cesti de iaurt
sare, piper
Modul de preparare a retetei:
In mod traditional aceasta reteta se prepara cu iaurt grecesc, care este un iaurt mai gros si mai gras, obtinut prin separarea zerului din iaurtul de capra. Putem sa inlocuim acest iaurt cu un amestec in proportii egale de iaurt si smantana.
Se pisează usturoiul apoi se amestecă cu puţină sare, uleiul si piperul. Se taie castraveţii in rondele foarte fine si se amesteca in sos. Se lasa compozitia 10 minute la rece. Inainte de a se servi se adauga smantana si iaurtul si se serveste.
In mod traditional aceasta reteta se prepara cu iaurt grecesc, care este un iaurt mai gros si mai gras, obtinut prin separarea zerului din iaurtul de capra. Putem sa inlocuim acest iaurt cu un amestec in proportii egale de iaurt si smantana.
Se pisează usturoiul apoi se amestecă cu puţină sare, uleiul si piperul. Se taie castraveţii in rondele foarte fine si se amesteca in sos. Se lasa compozitia 10 minute la rece. Inainte de a se servi se adauga smantana si iaurtul si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu