De obicei Souvlaki este carnea de un singur fel (vita, miel sau porc) pe un rotisor vertical urias. Bucatarul de souvlaki taie carnea pe masura ce se rumeneste si pune bucatelele taiate pe o lipie cu salata, rosii, ceapa si sadziki (castraveti cu iaurt si usturoi) – ingredientul care da un plus de gust souvlaki-ului. In unele locuri, unde se vinde souvlaki, poti gasi si souvlaki de pui sau de peste (foarte rar). Souvlaki se serveste intr-o foaie cerata, ca sa nu curga nimic pe jos, si se mananca exact ca o shaorma. Avantajul este ca souvlaki se vinde ieftin si daca copiilor tai le este foame poti sa ii trimiti sa isi ia cate un souvlaki pentru cina.
Unde sa mananci souvlaki? Intreaba orice sofer de taxi care este cel mai bun local de souvlaki si iti va raspunde ca este Thanasis. Este cel mai bun? Cine stie? Altii spun ca localul Kostas de pe Adrianou este cel mai bun. Altora le place souvlaki-ul facut la Platia Iroon in Psiri. Probabil ca cele mai bune localuri de souvlaki sunt in cartierele pe care turistii nu le viziteaza niciodata. Cele mai populare localuri de souvlaki sunt acelea de la capatul strazii Metropolis, chiar langa piata Monastiraki.
Unde sa mananci souvlaki? Intreaba orice sofer de taxi care este cel mai bun local de souvlaki si iti va raspunde ca este Thanasis. Este cel mai bun? Cine stie? Altii spun ca localul Kostas de pe Adrianou este cel mai bun. Altora le place souvlaki-ul facut la Platia Iroon in Psiri. Probabil ca cele mai bune localuri de souvlaki sunt in cartierele pe care turistii nu le viziteaza niciodata. Cele mai populare localuri de souvlaki sunt acelea de la capatul strazii Metropolis, chiar langa piata Monastiraki.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu