Nici Black Friday nu mai este ce-a fost

Astazi este Black Friday, prma zi dupa Thanksgiving – Ziua Recunostintei, cand in SUA debuteaza sezonul de reduceri pentru sarbatorile de iarna.
Black Friday este un eveniment ce a fost imprumutat prin 2012 si de marile lanturi de magazine romanesti, indeosebi online, dar spre deosebire de anii precedent evenimentul s-a diluat. O sarbatoarelor a reducerilor ce oferea ocazia celor impatimiti de shopping (si nu numai) de a cumpara de la telefoane mobile la autoturisme la preturi reduse chiar si cu 80-90% fata de alte perioade din an. O ocazie de a vana discount-uri si reduceri reale si importante a devenit un eveniment tipic romanesc, de care in acest an marii retaileri si-au cam batut joc.

Am mai multe motive sa affirm acest lucru fara riscul de a gresi (prea mult):
1. Ziua de Black Friday a fost lungita de magazinele participante la un eveniment ce se intinde de-a lungul intregii luni noiembrie, cee ace face ca potentialii cumparatori sa nu mai fie atat de interesati de eveniment.
2. Reducerile si promotiile nu mai sunt atat de spectaculoase ca in anii trecuti.
3. Inainte de lansarea ofertelor si reducerilor de Black Friday majoritatea magazinelor au ridicat preturile, cee ace a facut ca Vinerea Neagra sa fie mai mult un eveniment de marketing decat unul cu reduceri reale si promotii semnificative.
4. Site-urile multor magazine online (Emag, Elefant, etc) au picat cu ocazia evenimentului, cumpratorii fiind nevoiti sa astepte ore in sir pentru plasarea comenzilor.
5. Tot mai multi cumparatori care achizitioneaza produse online sunt nemultumiti de timpii mari de expediere ai firmelor de curierat cu care colaboreaza retailerii romani, timpii de livrare fiind si de 2 saptamani de la lansqarea comenzii, in multe situatii ambalajele sau chiar produsele ajungand la destinatie deteriorate.
Ca un fapt inedit in aceasta dimineata de Black Friday am vazut mai multi cumparatori interesati de deschiderea unui magazine second-hand decat erau in fata magazinului Flanco – innteresati de ofertele de Vinerea Neagra.
Pentru aceai dintre voi care au ramas fideli Black Friday iata cateva magazine care au oferte, reduceri si promotii:

Niciun comentariu: