Google prezinta pe 29 octombrie primele terminale cu Android 4.2

Google va prezenta pe 29 octombrie la un eveniment de presa in New Yoork primele doua terminale care vor rula cea mai noua versiune a sistemului de operare Android: 4.2. Este vorba de o versiune mai mare, cu ecran de 10 inch, a tabletei Google Nexus, dar si de smartphone-ul Nexus 4, scrie CNET.


Google a trimis invitatiile de presa pentru evenimentul din 29 octombrie care se va tine la New York, conferinta urmand a fi locul unde va fi prezentata cea mai noua tableta: Nexus 10 produsa de Samsung dar si cel mai nou telefon al Google: Nexus 4 produs de LG.

Google a lansat prima sa tableta in iulie, modelul Nexus 7 produs de Asus, insa acum va urma o varianta mai mare, una cu ecran de 10 inch produsa de Samsung. Zvonurile indica faptul ca rezolutia ecranului va fi peste cea a iPad: 2560X1600 pixeli.
La acest eveniment va fi adus si cel mai nou smartphone Google, modelul Nexus 4 urmand a fi produs de LG, dupa ce compania americana a colaborat cu HTC si Samsung la precedentele telefoane ale seriei Nexus.
Legat de specificatiile telefonului, informatiile aparute arata ca va avea procesor quad-core de la Qualcomm, ecran cu rezolutia de 1280X769, 16 GB stocare interna si camera de 8 MP.
Pe aceste terminale se a regasi cea mai noua versiune de Android, 4.2, care vine la patru luni de la prezentarea versiunii Jelly Bean (4.1) a carei cota de piata este inca foarte scazuta.

Niciun comentariu: