Canal d'Amour - Sidari (Corfu)

In anul 2009, la inceputul lunii iunie am fost in vacanta in insula Corfu, undeva in sud - estul insulei, statiunea Agios Ioannis. Corfu este o insula relativ mica, lunga de 70 km ceea ce iti permite ca sa faci un tur ar principalelor statiuni relativ lejer.
Statiunea Sidari este situat în partea de nord a insulei Corfu şi este, fără îndoială, una dintre cele cele mai populare statiuni turistice de pe această insulă, cautat mai mult de turisti englezi si britanici.

Sidari este apreciata printre turisti, în principal datorita faimosului Canal d'Amour, o plaja extrem de frumoasă, aici imbinandu-se aromonios stânci sculptate şi marea albastră , toate acestea cread un cadru unic şi exotic. Un grup de roci de nisip ies din mare, şi ca urmare a eroziunii valurilor, acestea fac forme ciudate. Printre acestea, există o cale de-a lungul care turistii pot merge si admira peisajul.




O veche legenda a locului spune ca indragostitii care trec inot Canal d’Amour din Sidari vor ramane impreuna pentru totdeauna, de aceea plaja este preferata in special de tineri. Printre stanci exista numeroase golfulete si plaje de mici dimensiuni, care sunt dotate cu sezlonguri si umbrele de soare (7 euro/zi daca doriti inchirierea unei umbrele si a doua sezlonguri). In imediata vecinatate sunt numeroase restaurante si taverne unde va puteti relaxa si puteti savura delicioasele preparate ale bucatariei grecesti intr-o cadru romantic si exotic.

Niciun comentariu: