Pireu - orasul port al Atenei

Pireu, oras important din punct de vedere comercial, situat in apropiere de Atena este si principalul port al Atenei si totodata este cunoscut ca fiind cel mai mare din Grecia.

Prin portul ce poarta numele orasului, Pireu, se poate ajunge in insulele din Marea Egee si in orice punct estic al Marii Mediterane.
Centrele orasului Pireu sunt trei la numar si toate sunt porturi. Primul este portul central, al doilea poarta numele Zea Marina, iar cel de-al treilea este cunoscut sub denumirea Mikrolimano.
In antichitate, Pireu a fost o insula. In secolul al-V-lea, arhitectul Ipodamos a fost cel care a dat nastere stilului deosebit pe care il putem admira si astazi in orasul port din Grecia. Cel care si-a dat seama de importanta pe care o are acest oras pentru Atena a fost Themistocles. Acesta a trasformat portul Pireu in cel mai important port de astazi din Grecia.
Daca va ganditi sa vizitati frumosul oras trebuie sa stiti ca inafara de a fi un important centru comercial, orasul este si foarte atractiv din punct de vedere turistic. Din Pireu pana in superbele insule grecesti nu aveti mult de mers cu un feriboat.
Puteti admira frumoasele yachturi care poposesc in portul Pireu si totodata nu uitati sa vizitati Muzeul Arheologic al orasului, de pe strada Ch. Trikoupi numarul 31. Acesta a fost infiintat in 1935 si a fost extins in 1966. Acest muzeu nu este foarte mare insa are cateva colectii de o importanta majora in cultura greaca.
Fiecare colectie prezinta istoria, ridicarea si caderea orasului antic. Printre exponate se regasesc modele antice si moderne ale unor vase, picturi ale faimosilor artisti greci din secolele IX si XX, arme, harti, steaguri, medalii si instrumente nautice.
Pireu este destinatia perfecta pentru un concediu de neuitat. Calmul marii relaxeaza pe oricine si peisajele mirifice au capacitatea de a bucura pana si pe cel mai sceptic vizitator.

Niciun comentariu: